HELO LX okos karkötő

Megérkezett az okos karkötőm!

Ma végre megjött a várva várt karkötő! Szép kis dobozban, alig vártam hogy kipróbáljam. Először átolvastam a dobozban lévő használati utasítást (angolul) majd tanulmányoztam a magyart ami a neten van.
Közben beszéltem a szponzorral is (akihez regisztráltam vásárláskor), mik az első tennivalók. Ellátott jó tanácsokkal, így mindig tudtam mit kell tennem. Könnyebb volt mint gondoltam. Ha megakadtam, segített. :-)

Először tölteni kell USB-vel, erről látsz itt fotót. Majd letölteni hozzá az okostelefonra a HEKA app-ot, majd azt regisztrálni. Pár beállítás (bluetooth kapcsolat) és már indul is a móka! Vagyis a mérés!

Nézzünk gyorsan egy vérnyomást, majd szívverést, energia szintet, kedvet, EKG-t, lépésszámot (elkezdtem sétálgatni) majd figyeltem a trendet. A készülék automatikusan a beállított időközönként mér. Ehhez fenn kell hagyni a karkötőt. Figyeli az alvást is (alvás idő, alvás mélység, stb.) Lehet kalibrálni, valamint beállítani rajta határértékeket amikor riaszt, megadni a riasztásokhoz személyeket, GPS-t engedélyezni stb.

Íme pár képernyőfotó a telefonomról:

Kezemen a készülék! Bal karra kell rakni csukló fölé.
Jobboldalt van a töltője, USB-s. Bal felül a doboza amiben jött.


Baloldalt középen van a letöltött alkalmazás. A smile kék kockában. :-) Nagyításhoz kattints a képre vagy ide! Ezeket méri: vérnyomás és annak változása, szívverés és annak változása, légzésszám és annak változása, lépés számláló, alvás, kedv, energia, EKG stb. Jobb felül mutatja az új értesítéseket, mert küld üzeneteket is a mérésekről, eredményekről! (magától!)Nagyításhoz kattints a képre vagy ide! A vérnyomásom kicsit alacsony, de még normális.
Mutatja hol helyezkedik el a skálán. Nagyításhoz kattints a képre vagy ide! Mutatja a vérnyomás alakulását. Eddig se volt magas,
de tovább csökkent, viszont még mindig a normális tartományban van.
A grafikont lehet nagyítani- kicsinyíteni ujj húzással a telefonon. Nagyításhoz kattints a képre vagy ide! Szív verés percenként. Ez is alacsony,
de még a normál tartományban van. 
Nagyításhoz kattints a képre vagy ide! Lépés számláló.
Legalább felkeltem járkálni egy kicsit.... :-) 
Nagyításhoz kattints a képre vagy ide! Energikus vagyok és nyugodt, legalább
valami jó érték is van... (igaz hogy reggel....) Nagyításhoz kattints a képre vagy ide! Szívverés normális, megnyugodtam!
És jobb is lett az adatom! Ezt is mutatja %-ban!


Viselése először furcsa, de olyan mintha az ember ékszert viselne. Legalábbis számomra olyan! Egy igazi kincs!!! "Ő" az én testőröm! :-)


Mindenkinek nagyon ajánlom a manapság kapható legmodernebb és legegyszerűbb mérőt. Fontos megjegyezni, hogy nem klinikai vagy orvosi diagnosztizálásra készült és arra nem alkalmas! Minden ilyen irányú felelősség kizárva! Ha komoly problémái vannak, konzultáljon orvosával!
Írta: Szalontai Teréz
angol magántanár

2018.08.30.

Felelősség kizárása

A weboldalon közölt információk nem alkalmasak diagnosztizálásra, analízisre és nem helyettesítik a szakorvosi véleményt, beavatkozást. Bármilyen gyanú esetén azonnal forduljon a háziorvosához és konzultáljon vele! Egyedül ne változtasson semmin, csak az orvosaival történő konzultáció után! A weboldalon található információk nem orvos által írtak, így minden felelősséget kizárnak!
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
A weboldalt készítette és szerkeszti: Szalontai Teréz