Szúrás nélküli vércukor mérés

Hogyan mér vércukrot egy cukorbeteg? 

A hagyományos, vagy eddigi módszerrel és készülékkel egy vércsepp kell a pontos vércukorszint megállapításához. Ezt a kis vércseppet az ujjbegyből nyerjük annak tűvel történő megnyomásával. Ez egy rugós kis szerkezet, ami felhúzva majd megnyomva kilöki a tűt, ami megszúrja az ujjat.

Így keletkezik egy kis vércsepp, amit rá kell tenni a csíkra, ami be van helyezve a mérőkészülékbe. A csík végéhez érintve a kis vércseppet a csík felszívja azt. Pár másodperc múlva mutatja is az eredményt az elektromos kijelzőn nagy méretű számok formájában. A rugós szerkentyű az ujjbegy szúró, amiben a tűket lehet cserélni. Mindezeket az orvos felírja receptre és gyógyszertárban lehet kiváltani.Miért fontos sűrűn mérni a vércukrot?
A cukorbetegek eltérő sűrűséggel mérik a vércukrukat. A legritkább a 3 -6 havonta amikor is az orvoshoz időpont van (diabetológia) és ott az orvos megméri. Valamint vérvételek alkalmával általában 3 havonta, de lehet sűrűbben is. Ez a gyakoriság a vércukor jó beállításához kevés, ezért a beállítást kórházban végzik általában egy hétig, ami alatt naponta többször, akár 8-10-szer vagy még sűrűbben mérik a vércukor értékeket.

A vércukor mérésével és vezetésével (vércukor napló) lehet beállítani az egészséges értékekre a vércukrot, megelőzni a túl alacsony, vagy túl magas értékeket melyek rosszulléthez, kómához vagy akár halálhoz vezethetnek. Mindez nagyon gyors lefolyással, ha túl alacsony, akkor akár fél órán belül bekövetkezhet az ájulás/ kóma, ha túl magas akkor napokon belül. A cukorbetegek természetesen meg vannak arra tanítva hogy mikor mit kell tenni. Ha ilyet lát, hívja a mentőket és mondja el hogy az illető cukorbeteg, tehát a mérés alapján tudni fogják hogy nagyon alacsony, vagy nagyon magas a vércukra és aszerint kell cselekedni.

Ez az ujjbegy szúró. Először hátra kell húzni a rugó miatt, majd a kilövő gombot megnyomni, ami kiengedi a tűt a beállított mélységig. Az elejét (képen bal oldal) az ujj végére oldalra kell nyomni a bőrre. Jön a szúrás, majd kis nyomásra vagy anélkül kijön egy pici vércsepp. Azt kell a csík végéhez érinteni, ami felszívja a vért. A mérő készülék gombelemmel működik. A tű cserélhető. Ehhez szét kell csavarni, majd elölről (bal oldal a képen) belenyomni. Egy átlag cukorbeteg naponta 1-4-szer méri a cukrát minden nap élete végéig. Sokan évtizedek óta betegek és ugyanolyan magas kort megérhetnek mint bárki más. (80-90 év és afelett) A mért adatokat felírják egy kis naplóba és megmutatják az orvosnak aki többek közt ezen adatok alapján határozza meg a felírható gyógyszereket vagy inzulin adagolást az átlag fél évenkénti ellenőrzések során. Laboros vérvételkor (általában 3 havonta) a HGA1C adat mutatja az elmúlt pár hónap átlag értékét. Mivel átlag, a kilengések nem derülnek ki belőle, csak a naplóból. 

Milyen gyakran kell mérni a vércukrot?
Az I. típusú betegek akik inzulinnal élnek nagyon sűrűn kell hogy mérjék a vércukrukat, mivel annak értékéhez igazítják (korrigálják) a beadandó inzulin mennyiségét. Ez előfordulhat a II. típusnál is, akár gyógyszeres, akár inzulinos.

Aki tehát sűrűbben méri, ez kb. napi 4-szeri mérést jelent, akár hosszú éveken, évtizedeken át, a beteg élete végéig. A cukorbetegség az orvostudomány általános álláspontja szerint gyógyíthatatlan. Egyéb források szerint a II. típus diétával "gyógyítható" ami valójában egy másfajta diétát és életmódot jelent, ami olyan szintre hozhatja a beteget, hogy tünetmentes és még a gyógyszereit/ inzulinját is elhagyhatja. (vegán életmód) Bár erről viták folynak.

A mérések gyakoriságára az orvos ad tanácsot. Az elején sűrűbben, akár napi 8-10 alkalommal, később lehet ritkábban is, ami napi 3-4 szúrás, vagy akár ennél is kevesebb. Ezt minden esetben beszélje meg kezelő orvosával! (diabetológus) Önállóan ne döntsön erről, mindig működjön együtt az orvosával, ez nagyon fontos, és mindenről tájékoztassa, mindent beszéljen meg vele őszintén!

Vércukor mérés szúrás nélkül
Egy amerikai világcég dobta a piacra világújdonságát, amivel lehetővé vált a vér nélküli mérés. A készülék infravörös fényt használ az adatok kinyerésére. Az alábbi videón tekintheti meg a működését:

 Baloldalt a cég egyik vezetője, jobboldalt egy sikeres terjesztő munkatárs. 

A videón mért adat másik mértékegységben van, ezért olyan magas. Magyarországon mérve ez az érték 18-ad része az átváltás miatt. 140 mg/dl --> 7,7 mmol/l  kicsit magas értéket mér a férfi, kiesik a normál értékhatárból, ráadásul éhgyomri mérés. Ennek az értéknek 4,5-5,5 mmol/l  körülinek kéne lennie. A pontos határértékekről kérdezze meg orvosát! A nagyon magas érték, ahol már mentőt kell hívni 20 és afölött van, a vércukor napi szinten tud ingadozni akár 10 értékkel is fel-le és sok tényező befolyásolja.

Az eredményeket a mobiltelefonon láthatja. A mérés során kétfélét tud beállítani: egy nagyságrendi mérést ami csak annyit mutat egy skálán hogy a mért érték nagyjából milyen és egy precíziósat, melyhez kalibrálni kell. (egészen pontos érték) Az eredményt kb. 20 mp alatt mutatja a telefonon.


Termékek
A videón baloldalt a férfi a cég tulajdonosa (2-es típusú cukorbeteg 15 éve, most 45 éves), a jobboldali hölgy pedig egy disztribútor. A cég első terméke egy okos karkötő mely egészségügyi paramétereket mér és monitoroz folyamatosan. (pl. vérnyomás, EKG, oxigén ellátottság, stb.) + személyre szabott, saját mért értékek alapján összeállított vitamincsomag (organikus, gluténmentes, vegán), amit házhoz kiküldenek, valamint alacsony sugárzás kibocsátású (elektroszmog) okostelefon. Ezeket világ szinten forgalmazzák, és Ön is részt vehet ebben. Lásd lejjebb. Videó a termékekről: Klikk ide
Videó a karkötőről: Klikk ide
Részletes bemutató a működéséről: Klikk ideMivel ez a találmány világújdonság, 2018. augusztusa óta elérhető, így a terjesztéshez forgalmazókat is keresnek, aki bárki lehet (cég, magánszemély) akár Magyarországról vagy a világ bármely részéről. Teljesen online végezhető ez a munka és egy csapat támogatását is élvezheti. Első nyilvános bemutatója 2018-ban egy elektronikai világújdonságokat bemutató kiállításon volt Las Vegas-ban itt: CES (Consumer Electronic Show) Ez egy világrendezvény, olyan mint egy EXPO.Terjesztők
Ha érdeklődik a készülék iránt, ha ki szeretné próbálni, vagy terjesztőnek szeretne jelentkezni (100%-ban online is végezhető, jutalékos munka) akkor vegye fel velem a kapcsolatot az elérhetőségeimen! Klikk ide

A terjesztők részére egy teljesen kész, automatán működő, profi online marketing rendszert tudunk biztosítani kész weboldalakkal, webshoppal és hírlevelekkel, bloggal. Ezek már mind teljesen készen vannak és jól bejáratva működnek.

Nagyításhoz kattintson a képre!

VEGYEN ÖN IS KÉSZÜLÉKET VAGY CSATLAKOZZON TERJESZTŐI HÁLÓZATUNKHOZ!

Árak és egyéb részletek: Klikk ide
Gyártó: Toshiba TZ1200 Processor
Forgalmazó: World Global Network (csak helyi képviselőkön keresztül vásárolható) Jelentkezzen Ön is képviselőnek! 100%-ban otthonról végezhető és minden segítséget megkap a munkához!
Ár: Akciósan 328 EUR (kb. 100.000 Ft)
Megvásárlás módja: Kizárólag a terjesztőkön keresztül
Adatelemzés: photoplethysmogram (PPG) technikával Klikk ide 
Beüzemelés: A használati utasítás alapján
Kipróbálás: Jelentkezzen egy disztribútornál: Klikk ide
Kiszállítás: házhoz 195 országba
Méret: mint egy nagyobb gyufásdoboz
Elérhetőség: Klikk ide 


Hogyan működik a készülék?
Artériás fényreflex pletizmográfia (PPG) technológia alapelvét felhasználva az érzékeléshez alacsony infravörös sugarat használnak. Photoplethysmography (PPG) NIR (Near-InfraRed) Tehát gyakorlatilag fényt használnak az érzékeléshez, így érik el az erekben lévő vért és nyernek adatokat. A szoftver egy speciális algoritmus alapján képes megjeleníteni a cukor trend alakulásunkat és azt ábrázolva tudtunkra adni! Bővebb információ erről a technológiáról: Klikk ideHasonló mint ami az egered alján lévő fény. A vörös fény érzékeli az egérmozgást.


A cég
World Global Network. Alapítva: 2010. Székhely: Miami (Florida) A cég központja Szingapúrban van, irodái szerte a világon. Az európai központ Írországban van. Bővebb információ: Klikk ide 
Tőzsdei és pénzügyi adatok: Klikk ide

Nagyításhoz klikkelj a képre! További céges pénzügyi adatok: Klikk ide

Pénzügyi kimutatások, beszámolók:
(angol nyelven és teljesen publikus) Klikk ide

Nagyításhoz kattints a képre! Negyedéves, éves pénzügyi beszámolók- hitelesítve. Klikk ide

Itt vannak az irodák világszerte. 


Hol találok disztribútort?
Már talált:
Szalontai Teréz
Elérhetőségek a cikk alján.

Kinek ajánljuk?
Sportolóknak, terhes kismamáknak (terhességi diabétesz), IR-eseknek (inzulin rezisztens), I-es és II-es típusú cukorbetegeknek, megelőzési céllal mindenkinek!

2018. január Las Vegas kiállításon a cég pavilonja


Videó a CES-ről. (kiállítás) Klikk ide 2018. januárban 

Néhány statisztikai adat: Magyarországon a lakosság 10% cukorbeteg. Ez minden 10. embert jelenti! (van aki még nem tud róla) A cukorbetegek száma drasztikusan nő és u.ez a tendencia világ szinten is. A valóság fél perc alatt kideríthető egy méréssel, melyet minden háziorvos elvégez, vagy kérhet tőle labor beutalót is, ahol nagyon pontosan minden értéket megkap egy egyszerű vérvétel után. Vizeletből is kimutatható.

A cukorbetegség a tudomány állása szerint gyógyíthatatlan és visszafordíthatatlan. Egyes irányzatok szerint (pl. vegán) táplálkozással a II-es típus "gyógyítható" azaz életmódbeli változtatásokkal tünetmentessé tehető. U. ez vonatkozik a még IR (inzulin rezisztens) stádiumban lévő vagy pre-diabetes-es állapotra is. (cukorbetegség előtti) 

“Origo.hu 2017.06.27
Megduplázódott a cukorbetegek száma Magyarországon
Magyarországon 2003 és 2015 között megduplázódott a cukorbetegek száma (a felnőttek és a gyermekek körében egyaránt), amelyben nemcsak a genetikai tényezők, hanem a várandósság alatti cukorbetegség és a helytelen kisgyermekkori táplálkozás is szerepet játszik.
Amennyiben a családban előfordult már diabéteszes megbetegedés, akár hatszor nagyobb is lehet az esélye annak, hogy a gyermek cukorbeteg lesz – írja az Első 1000 nap program Cukorbetegek világnapja alkalmából készült közleménye.
A szülők felelőssége vitathatatlan
Becslések szerint minden második kismama túlsúlyos vagy elhízott a várandósság korai szakaszában, ami jelentősen növeli a terhességi magas vérnyomás és a terhességi cukorbetegség kialakulásának kockázatát. Az elhízás azonban nem csak várandósság idején veszélyes: az egészségtelen táplálkozás és mozgáshiány miatt már kisgyermekkorban is egyre gyakoribb a 2-es típusú cukorbetegség, amely korábban szinte kizárólag a felnőtteket érintette.
A hazai adatok szerint a két év alatti kisgyermekek ötöde potenciálisan túlsúlyos vagy elhízott, amelynek az egyik oka az, hogy 1 éves kor felett minden harmadik baba már felnőtteknek készült ételeket kap.”


A cikk szerzője:
Szalontai Teréz
Online marketing tanácsadó
Angol magántanár
06 20 352 3573
Weboldalaim:
http://webinarmarketing.hu
http://onlineangol.uw.hu
skype: byaslondon
E-mail: profession4u@yahoo.com
Facebook:  Klikk ide


Kelt: 2018.08.08.Felelősség kizárása

A weboldalon közölt információk nem alkalmasak diagnosztizálásra, analízisre és nem helyettesítik a szakorvosi véleményt, beavatkozást. Bármilyen gyanú esetén azonnal forduljon a háziorvosához és konzultáljon vele! Egyedül ne változtasson semmin, csak az orvosaival történő konzultáció után! A weboldalon található információk nem orvos által írtak, így minden felelősséget kizárnak!
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
A weboldalt készítette és szerkeszti: Szalontai Teréz